Hexenjacht                      

                                                                                          

Vertel hier jouw eigen Hexenverhaal

Heb je zelf een (v)echtscheiding meegemaakt? Wil je jouw Hexenverhaal hier kwijt? Het heeft mij erg geholpen mijn eigen scheiding beter te verwerken door verhalen te schrijven. Je kunt dat onder eigen naam doen maar dat hoeft natuurlijk niet. Je initialen of een pseudoniem is ook goed. Schrijf iets, reageer of plaats een foto die jouw verhaal vertelt. 

Jouw Hexenverhaal delen met anderen levert opluchting, verlichting, ontspanning, afstand, wijsheid, herkenning en erkenning op.    

 

Gastenboek

Ellen vd B
23-06-16 10:57:42

Ik word door jou uitgemaakt voor held. En ben er blij mee. Dank! Na een relatie van 32! jaar opteerden we voor co-ouderschap en kocht ik met part-time inkomen en de overwaarde van mijn ex-huis (mijn ouderlijke woning) mijn eerste, eigen huisje. Supertrots was ik en heb werkelijk staan dansen van trots. Nul alimentatie, want ik red het prima zelf - was en is mijn stellige overtuiging. Kreeg een nieuwe partner en werd voor het eerst geconfronteerd met het fenomeen "de Hex" - met hoofdletter. Nooit genoeg (tonnen!), nooit tevreden (2 x modaal aan partneralimentatie en een slordige bijstandsuitkering aan kinderalimentatie), jaren mediateren, aanpassing na aanpassing en blijven huilen, want nooit tevreden! Met als apotheose na 8 jaar toch via een advocate nog een paar duizendjes willen scoren. De hex woont samen samen, maar noemt dat proeflogeren. Zo ook haar advocate. En kreeg goddank het bekende lid op haar neus. Wat bezielt dit soort Hexen? Wraak, afhankelijkheid en afgunst voert de boventoon. Ik zou heel blij worden als onze regering dit financiële wangedrocht spoedig zou herzien! Max. 5 jaar met een staffel naar beneden in die jaren. We zijn immers zelfstandige wezens - ook Hexen. En je moet nu eenmaal kunnen solo-vliegen. Ook een Hex! Pak je bezempje en vlieg de weide wereld in. Zelfstandig!

Groet,
Ellen
S. M.
23-06-16 10:53:23
Ikzelf ben weduwe, maar in een relatie nu met een man in vechtscheiding...De zieligkaart is hier volop uitgespeeld en de ex krijgt netto meer dan hij...
(Geen kinderen in het spel btw)
Mag ik zeggen dat ik me kapot schaam als vrouw voor zoveel wraak,haat en totaal niet gunnen van een nieuw leven zónder de ex?
Wat ik heb gelezen in de G&E is de spijker op de kop, emancipatie me hoela! Kapot maken die man die het waagde haar te verlaten,ondanks een liefdeloos huwelijk.
Mijn boodschap aan dit soort vrouwen;" karma is a bitch" en de mooiste....liefde duurt een liefde lang!
Andre O.
20-06-16 17:39:23
Bericht: Zeer herkenbare verhalen,
Pikstraf komt altijd pas als je al minstens 3 minnaressen versleten hebt.
De meeste vrouwen lopen net als de gemiddelde kerkklok wat achter haha. Leuk boek, ik raad het eigenlijk iedere man aan, dan weet hij ook wat hij kan verwachten (en voorzorgsmaatregelen treffen) wat er gebeurt als hij de scheiding aanmeld bij zijn toekomstige (h)ex